Gęsina na Św. Marcina

Każdego roku w polskich restauracjach świętuje się imieniny Św. Marcina, podczas tego czasu szefowie kuchni przygotowują dania na bazie regionalnej gęsi, które są serwowane przez cały miesiąc.

W tym roku restauracja Szeroka 12 także weźmie udział w tym wydarzeniu!
Chcemy Państwa serdecznie zaprosić do spróbowania znakomitych dań, przygotowywanych przez naszego szefa kuchni od 6 do 30 listopada.

Menu degustacyjne

Sałatka z gęsiną , ciecierzycą i musem z gruszek

****

Udko z gęsi z marynowaną czerwoną kapustą i kluseczkami z pietruszką

****

Tymiankowy cream brulee

120 pln per person

Lub

Pieczona gęś  w całości z marynowaną czerwoną kapustą i kluseczkami z pietruszką

300 PLN (porcja dla 4 osób)

Hotel Rubinstein & Szeroka 12 Restaurant